Test

De PvdA blijft tempo maken met het plan om de bewijslast om te keren voor Groningers met schade door de aardbevingen door de gaswinning. Jan Vos (PvdA) dient het voorstel gewoon in, zei hij woensdag.

De Kamer kan er dan dinsdag over stemmen. Vos negeert daarmee de wens van minister Henk Kamp (Economische Zaken).

Kamp vindt het te snel gaan en wil er later dit jaar over praten. PvdA en Partij voor de Dieren willen de bewijslast voor aardbevingsschade omkeren, zodat schadegevallen sneller en beter kunnen worden afgehandeld. In de Kamer is daar veel sympathie voor.

Nu moeten gedupeerden nog bewijzen dat schade aan hun woning is ontstaan door een beving. Door de bewijslast om te keren zou de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) moeten bewijzen dat schade niet is veroorzaakt door een aardbeving die het gevolg is van de gaswinning.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square